Nakladatelství: Host
Podtitul: Evoluce lidských chutí
Autor: Rob Dunn , Monica Sanchezová
Ochrana: sociální DRM
Rok vydání: 2022
Počet stran: 360
Jazyk: cs
Formát: EPUB | MOBI | PDF2
Cena s DPH: 269 Kč
Cena bez DPH: 269 Kč
Čtivá historie chuti a čichu
Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Autoři nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte mimo jiné, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané. Poznatky z nejnovějších vědeckých výzkumů provedených u primátů i lidí se v knize prolínají s příběhy z kulinářských cest a přinášejí zevrubnou historii chutí.
Prozkoumejte dějiny chutí, které ovlivnily vývoj člověka.
–––
Fascinující, nezvyklá a skutečně lahodná kniha.
— Engineering & Technology
Čtení, při němž se člověku sbíhají sliny.
— The Post and Courier
Pokud jste nenašli všechny informace v popisu produktu, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám pomůžeme s výběrem.
Komentovat produkty smějí pouze registrovaní uživatelé.
Komentáře
Produkt nemá žádné komentáře.